Een wenskind is dichterbij dan je denkt

Een wenskind kan een kind van vrienden zijn, je nichtje of neefje, het kind van je groenteboer, maar ook zomaar je buurjongen of -meisje. Een wenskind kan dichterbij zijn dan je nu misschien denkt.

Een wenskind

  • Is minimaal 3 en maximaal 17 jaar oud (ook als kind cognitief lager functioneert)
  • Heeft een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft (die leidt of kan leiden tot een beperking van de levensverwachting)
  • Woont of verblijft in Nederland
  • Heeft nog niet eerder een wensvervulling van Make-A-Wish gehad

Levensbedreigend betekent niet per definitie terminaal: het gaat om een ziekte die (mogelijk) leidt tot beperking van de levensverwachting. Een kind met kanker, CF (Cistic Fibrosis) of Duchenne komt altijd in aanmerking.

Er zijn in Nederland nog steeds kinderen die wel in aanmerking komen voor een wensvervulling maar die nog niet bekend zijn bij Make-A-Wish.

Ken jij een ziek kind dat je wilt aanmelden voor een wensvervulling lees dan snel verder.

LEES MEER

Via de Wish Maps zie je voor welke ernstig zieke kinderen in jouw omgeving je iets kunt betekenen. Vul je postcode of plaatsnaam in en zie welke zieke kinderen in jouw buurt een liefste wens hebben die we met de collega’s van BAM Infra Telecom misschien wel kunnen vervullen. Ook kan je zien welke wensen er al zijn vervuld. Zo krijg je een idee waar jij straks ook je steentje aan bij kan gaan dragen. 

Klik op de kaart hiernaast om een wenskind in jouw omgeving te vinden.