Onze duurzame bouwmaterialenlijn

Onze duurzame bouwmaterialenlijn

Sander den Blanken (BAM), Maikel Jagroep (Betonvereniging), Dorien Staal (Betonvereniging) en Heimen Droog (Albeton) bekrachtigen GROENR BETON op het Betonevent.

Wij zijn GROENR

Maak kennis met GROENR, onze baanbrekende ontwikkeling in duurzamere bouwmaterialen. Met GROENR roepen wij de sector op om samen te werken en kennis en expertise te delen om verduurzaming te versnellen. Als impuls voor onze oproep stellen we ons duurzamere beton concept als GROENR BETON via diverse leveranciers beschikbaar voor iedereen.

Steeds beter, steeds duurzamer 

De droom en missie van GROENR: verduurzaamde bouwmaterialen doorontwikkelen tot CO2 neutrale materialen. Onder de naam GROENR ontwikkelt BAM Infra Nederland samen met ketenpartners de komende jaren duurzamere bouwmaterialen. Met GROENR zetten we samen een stap naar een groenere toekomst. Samen zijn wij GROENR. 

Onze duurzame bouwmaterialenlijn

GROENR Beton

Het GROENR betonconcept bevat minder cement en toepassing ervan leidt tot een reductie van 15 tot 20 procent CO2-uitstoot ten opzichte van traditionele mengsels. De eigenschappen van GROENR BETON zijn vergelijkbaar met die van traditioneel beton, waardoor het geschikt is voor vele toepassingen. Zo is het beton ook te gebruiken in combinatie met circulaire toeslagmaterialen. Aan het einde van de levenscyclus is het net zoals traditioneel beton herbruikbaar en klaar voor een nieuw leven. BAM heeft het GROENR BETON in diverse civiele bouwprojecten succesvol toegepast, zoals bij de fiets- en voetgangersbrug over de Groote Wielenplas in Rosmalen. Ook zijn er positieve ervaringen met het beton binnen de woning- en utiliteitsbouw.

 

Onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie

Vanuit onze strategie ‘Building a sustainable tomorrow’ willen we verduurzamen. En daarbij gaat het niet alleen onze eigen werkzaamheden; wij hebben een koplopersrol in het verduurzamen van de hele sector.

Meer weten over het duurzamere beton en de doorontwikkeling ervan? 

Meld je aan via www.groenrbouwen.nl