Hybride systeem voor een leefbare én veilige binnenstad

Samen met partner Brickyard hebben we een hybride systeem ontwikkeld waarmee we gemeenten ondersteunen bij het zorgen voor een leefbare en veilige binnenstad. Een combinatie van cameratoezicht en beweegbare fysieke afsluitingen. Hiermee kan een gemeente heel gericht op gekozen momenten de binnenstad autoluw én autovrij maken.

Beste van twee werelden

In dit systeem hebben we het beste van twee werelden gecombineerd. Onder het motto; camera’s waar het kan en pollers waar het moet. De pollers gebruik je op plekken waar je de binnenstad autovrij wilt maken, op bepaalde momenten. Bijvoorbeeld om het winkelend publiek veilig te laten winkelen. Op plekken waar een meer open karakter gewenst is, kun je met behulp van camerasystemen efficiënt handhaven. Zo kunnen bewoners zonder hinder naar hun woning of kunnen winkels gewoon bevoorraad worden.

Kentekenscan

Zowel voor het cameratoezicht als de pollers maken we gebruik van een kentekenscan. Voertuigen die toegestaan zijn, krijgen op deze manier ook toegang tot het afgesloten gebied. De systemen putten hierbij uit dezelfde kentekendatabase en op deze manier kunnen wij dit hybride systeem toepassen.