Innovatie

16 december 2014

Het Europese demonstratieproject LE2AP van BAM is genomineerd voor de Infratech Innovatieprijs 2015 in de categorie Geplande innovatie. Woensdag 21 januari wordt tijdens de vakbeurs Infratech in Rotterdam bekendgemaakt wie de winnaar is. LE2AP is genomineerd door een vakjury bestaande uit Ron Voskuilen (Algemeen Directeur Stadsontwikkeling Rotterdam), Jan Hendrik Dronkers (Directeur-Generaal Rijkswaterstaat), Annemieke Nijhof (CEO Tauw Group BV), Maxime Verhagen (Voorzitter Bouwend Nederland), Rob Vos (GMB Civiel) en Nicole van der Velden (Movares).

4 november 2014

BAM Wegen heeft in overleg met Rijkswaterstaat op de A4 bij Hoogmade een proefvak aangelegd met vier ´stille´ integraalvoegen. Op basis van computersimulaties, metingen in situ en visuele inspecties wordt gedurende een periode van drie jaar gemonitord of de voegen goed functioneren. Door temperatuur-, rek- en verplaatsingssensoren in het weggedeelte in te bouwen, beschikt BAM over accurate data over de werking van de integraalvoeg. BAM streeft ernaar zo snel mogelijk een goedkeuringscertificaat van Rijkswaterstaat te ontvangen zodat de voeg breed kan worden toegepast.

10 oktober 2014

In haar vijftienjarig bestaan in Nederland heeft Streetprint in een groot aantal gemeenten creatieve patronen aangebracht in asfalt. Het procedé is kinderlijk eenvoudig, maar roept bij veel opdrachtgevers toch nog vragen op. Reden te investeren in een film, die meteen duidelijk maakt hoe patronen in asfalt worden aangebracht.

1 oktober 2014

BAM Verkeerstechniek heeft een nieuw type voertuigkering toegepast op het viaduct Knienenbult over de A18. Het is een full-scale geteste voertuigkerende leuning, die nog niet eerder in Nederland is gebruikt. De voertuigkering, luisterend naar de naam Bistra, is ontwikkeld in Zweden.

25 augustus 2014

De klimaatscenario’s tot 2100 van het KNMI laten een beeld zien van hogere temperaturen, een sneller stijgende zeespiegel, nattere winters, hevigere buien en kans op drogere zomers. De effecten van deze klimaatveranderingen op een bereikbaar, leefbaar en veilig Nederland verlangen innovatieve oplossingen voor onze infrastructuur.

6 mei 2014

Tussen 16 mei en 6 juni 2014 zijn de laatste prefab liggers geplaatst ten behoeve van het nieuwe spoorviaduct dat onderdeel uitmaakt van de uitbreiding van station Amsterdam RAI. In opdracht van ProRail plaatste aannemer BAM Combinatie Amstelspoor in totaal 90 liggers met een lengte variërend van 19 meter tot 25 meter en een gewicht van ca. 35 tot 41,5 ton. Het nieuwe viaduct maakt deel uit van project OVSAAL, een belangrijke capaciteitsuitbreiding van het spoortraject tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad.