Doorstroming als een service

De aantrekkingskracht van steden blijft groot. De aantallen forenzen, inwoners, studenten en toeristen blijven toenemen met extra druk op de infrastructuur tot gevolg. Daarvoor denkt BAM Infra steeds vaker in realiseren van fysieke infrastructuur mét mobiliteitsconcepten.

Een van de mobiliteitsconcepten die BAM Infra, samen met Gobike, heeft ontwikkeld is een digitaal elektrisch deelfietssysteem. De Gobikes zijn connected. Je fietst gemakkelijk van A naar B, máár als toerist via een andere route dan wanneer je forens bent en ergens snel moet zijn. Je haalt ‘m bij het ene station op en laat ‘m bij een ander (willekeurig) station achter.

Tijdens de kennissessie ‘Doorstroming als een service’ leggen de mensen van GoBike, Monotch en Localyse uit hoe zij data onttrekken uit ‘connected’ fietsen, iVRI’s en floating car data en hoe de reis door Rotterdam slimmer en beter gaat zijn. Gedurende deze sessie kun je meedenken of en hoe deze slimmere infrastructuur van toepassing kan zijn op jou en je organisatie!