En dat dus zonder Bokito’s, beste oud-collega’s

8 juli 2015

Van vrouwelijke oud-collega’s bij mijn vorige werkgevers uit de energie- en bankwereld krijg ik regelmatig de vraag of ik mij een beetje staande weet te houden tussen al die mannen van de BAM. Maken die Bokito’s jou het werken als HR-directeur niet onmogelijk? De meewarige blik waarmee die vraag wordt gesteld, spreekt boekdelen. Het vooroordeel over die masculiene bouwcultuur is even hardnekkig als onterecht. Tijd om daarmee korte metten te maken.

Na ruim een jaar bij BAM moet ik de eerste Bokito nog tegenkomen en ben ik aangenaam verrast over de ruimte die vrouwen krijgen zich op alle plekken in de organisatie te manifesteren. Dat typeert de BAM-cultuur, die is eerder zachtaardig dan hard.  Een collega vertelde over de wijze waarop een groot infrastructuurproject een succes werd.  Niet door traditioneel hiërarchisch denken en handelen, maar door vanaf de prille start een sterke teamgeest te ontwikkelen. Onderling maar ook met de opdrachtgever. En daar gedurende de vier jaar dat het project in beslag nam, ook echt in te investeren. Die ´zachte´ manier van werken, met menselijke aandacht, omarm ik voor heel BAM.

Verbindend leiderschap

Dat vraagt om een nieuw soort leiderschap. In de tientallen moderne varianten die er bestaan,  is verbindend leiderschap waarvoor ik sta.  Verbinding met jezelf en je omgeving. In de transitie die we bij BAM Infra doormaken, komen verschillende bloedgroepen – alfa’s en beta’s, denkers en doeners – bij elkaar. Door jezelf open te stellen, aandacht te schenken aan het wel en wee van je collega’s, je te verdiepen in zijn of haar achtergrond, kom je tot verbinding. Ik heb aan den lijve ervaren hoeveel positieve energie dat oplevert.

Bij uitstek is BAM een bedrijf waar succes afhankelijk is van teamprestaties. In tenders en in de uitvoering werkt een grote groep mensen vanuit uiteenlopende disciplines gedurende een lange periode intensief samen. Het individu krijgt daarin alle ruimte zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen en uit te blinken, mits het gezamenlijke doel nooit uit het oog wordt verloren. Verbindend leiderschap legt de basis voor die succesformule. Machtig om te zien tot wat voor imposante bouwprestaties dat leidt. En dat dus zonder Bokito’s, beste oud-collega’s.

Ghislaine Aarts, directeur HR BAM Infra Nederland; g.aarts@bamciviel.nl