Blog

18 november 2014

Met een nieuwe diagnosetool kan vroegtijdig worden ingeschat hoe groot de kans is op vorstschade op wegen met een zoab-deklaag. Door de deklaag tijdig te behandelen met het door Latexfalt ontwikkelde en bekroonde Modiseal ZX kan vorstschade vervolgens worden voorkomen. Een koud kunstje.

15 september 2014

In de transformatie van de Haagse Grote Marktstraat tot een winkelboulevard met internationale allure, vormt Habo GWW een cruciale schakel. De Haagse BAM-dochter liep niet weg voor de uitdagende klus van de gemeente: met minimale overlast voor bewoners, winkeliers, publiek en gemotoriseerd verkeer een van de drukstbezochte straten van Den Haag geheel van nieuwe bestrating en straatmeubilair voorzien. Inclusief de ondergrondse infrastructuur en het verwijderen van de fundamenten van de oude tramrails. Eind augustus is de tweede uitvoeringsfase opgeleverd. De derde fase is in overleg met de gemeente uitgesteld tot februari volgend jaar om ruimte te bieden aan de realisatie van Sijthoff City.

6 mei 2014

LE2AP  (Low Emission² Asphalt Pavement) is een Europees demonstratieproject van BAM dat in 2017 moet resulteren in de aanleg van een innovatieve asfaltdeklaag over een weglengte van een kilometer. De deklaag moet aan de volgende eisen voldoen: geluidreductie ≥ 7dB, productietemperatuur ≤ 80°C, recycling ≥ 80 procent. Emission heeft dus betrekking op geluid en op schadelijke stoffen en het milieu in bredere zin.

24 april 2014

‘Economisch meest voordelige inschrijving, tenzij…? Dat vind ik een positieve ontwikkeling. Vroeger werden bouwondernemingen beoordeeld op de minimale kwaliteit die de opdrachtgevers vastlegden in hun bestek. Hierdoor ontstond een prijzenoorlog, het aantal opdrachtgevers waar wij als bouwondernemers voor werken is nu eenmaal beperkt. Bij EMVI ligt de nadruk niet alleen op prijs, maar ook op kwaliteit. Dat geeft ons de vrijheid om na te denken over wát we gaan bouwen en hóe we het doen. Opdrachtgevers benutten hierdoor beter de kennis, innovatie en creativiteit die in de markt aanwezig zijn. Want wie is er nou eigenlijk de bouwexpert? Wij toch!

24 april 2014

Teerhoudend asfalt staat de laatste tijd weer eens in het middelpunt van de belangstelling van politiek en media. Mede doordat Nederlandse en Europese wetgeving niet goed op elkaar aansluit, wordt dit verontreinigde asfalt al geruime tijd geëxporteerd naar vooral Oost-Europa. Het wordt hoog tijd daar paal en perk aan te stellen.