Oplossingen

Het leefbaar en bereikbaar houden van binnensteden vereist een nieuwe kijk op mobiliteit. Met onze integrale oplossingen voor het parkeren en delen van fietsen en slimme concepten voor fietsroutes en –netwerken maken wij het aantrekkelijk om de auto in te ruilen voor de fiets. Vanzelfsprekend staat de veiligheid van fietsers en overige weggebruikers bij al onze oplossingen voorop.

 

Op multimodale knooppunten komen verschillende vervoerswijzen bij elkaar. Dit vraagt om optimale overstap- en overslagvoorzieningen tussen de reguliere vervoersmiddelen. Daarnaast groeit de behoefte aan alternatieven om de laatste kilometer(s) naar de eindbestemming te overbruggen. BAM Infra participeert in ondernemingen die deze vervoersalternatieven aanbieden.

 

Opdrachtgevers willen hun infrastructuur steeds vaker flexibel kunnen inzetten. Dit geldt onder andere voor parkeercapaciteit. Zijn vandaag aangelegde parkeerplaatsen over 10 jaar nog steeds nodig? Deze vraag beantwoorden wij voor we beginnen te bouwen. We bouwen duurzaam en flexibel om de ruimte bij veranderende behoeften snel een nieuwe invulling te kunnen geven.

 

Technologische innovaties zoals ‘floating car data’ en ‘talking traffic’ creëren nieuwe mogelijkheden voor verkeersmanagement. BAM Infra gebruikte als eerste het Smart Mobility Platform, een slimme oplossing voor de levering van bouwmaterialen in de binnenstad van Utrecht. Het platform berekent continu het meest geschikte tijdstip voor leveranciers. Dit voorkomt leververtragingen als gevolg van files. Wij zijn volop in gesprek met partners over de ontwikkeling van soortgelijke technologische innovaties.