Informatiecentrum en bouwcafé station Driebergen-Zeist feestelijk geopend

14 april 2017

Op woensdag 12 april is het informatiecentrum Stationsgebied Driebergen-Zeist feestelijk in gebruik genomen. Jacqueline Verbeek-Nijhof, gedeputeerde van de provincie Utrecht opende het infocentrum. De bouwtaart, speciaal ontworpen voor de opening, werd aangesneden door hoofduitvoerder Reinier Mieris van BAM Infra en bouwmanager Albert Hazeleger van ProRail. 

Informatiecentrum
Alle plannen over het stationsgebied zijn terug te vinden op de informatiewanden in het informatiecentrum. De wanden zijn voorzien van foto’s, een filmpje en tekstuele uitleg. Met een Virtual Reality-bril kun je zelfs al wandelen in het nieuwe stationsgebied en de uiteindelijke situatie in 2020 bekijken. De ontwerpen van het nieuwe station zijn te zien, en ook hoe de nieuwe wegconstructie is ingericht en hoe de fietsenstalling eruit komt te zien. Tevens kun je stap voor stap zien waar wij ons in het project begeven.

Geschiedenis station Driebergen-Zeist
In de gang naar het informatiecentrum zijn de wanden aangekleed met foto’s van de historie van het station. Wist je bijvoorbeeld dat vroeger op stations via de treinramen koffie werd verkocht aan reizigers? Zodra zij de koffie op hadden gooiden ze hun lege beker uit het raam. Een schoonmaker liep vervolgens met een prikker langs de rails om alle bekertjes weer op te ruimen.

Openingstijden
Het informatiecentrum is iedere woensdag van 13.00 tot 16.00 uur geopend. Je kunt in het informatiecentrum terecht met vragen over het gebied en je laten informeren aan de hand van de informatiewanden of de aanwezige medewerker.

Het infocentrum en bouwcafé is gevestigd aan de Stationsweg 13 in Driebergen.